donderdag 5 december 2013

Relax at home

FL13-D19 004 Swimming AntsDag 19 van de vakantie is een rustige dag. Xandrine heeft flink wat gezwommen. Tenminste….

Tot ergens begin van de middag. Na een pauze van een uurtje wilde Xandrine haar zwemkunsten verder verbeteren, maar dat werd wreed verstoord door mieren. Eerst een paar, daarna hele kolonies.


Zo vanuit het niets, zijn ze in een paar uur tijd flink aan het rondschoppen geweest en hebben hele mooie hopen gebouwd, net buiten het gaas om het zwembad heen. Hierbij zijn ze onder het gaat doorgebroken naar onze beschermde kant en duiken massaal het zwembad in.


FL13-D19 003 AntsDirect de verhuurder en property management gebeld. Property Management gaat kijken of ze de poolguy Peter kunnen sturen. Ruim een uur later wordt ik teruggebeld door Property Management, dat Peter ergens anders zit en dat ze proberen JD te sturen. Ondertussen al contact gehad met de verhuurder en binnen een half uur staat Steve, de housercleaner, op de stoep. Hij is verbaasd over de hoeveelheid mieren en waar ze allemaal zitten. He never seen so many in the pool before. Worst of all. Het zijn Fire Ants. Dit zijn agressieve bijtende en stekende mieren.

Willy heeft er ervaring mee, want die is in no time twee keer gestoken, of gebeten, door de mieren. Meteen geprobeerd het gif eruit te krijgen, koelen met ijs en een anti-histaminicum innemen tegen eventuele reacties. Het heeft geholpen, want behalve de eerste brandgevoelens, is er gelukkig weinig schade.


Xandrine durft even niet meer in bad, totdat de mieren uitgezwommen zijn. De rest van de middag zijn we zoet geweest met Steve en telefoontjes met Kees, de verhuurder, en Doran, Property Management. Buiten Steve hebben we die dag geen Pool Guy of Maintenance Guy gezien.


Steve heeft in ieder geval prima geholpen. Hij is speciaal voor ons nog naar Lowe’s gegaan om Ant Killer te halen en daarna zijn de mieren ook vrij snel uitgeroeid, in ieder geval voor voorlopig. Mieren zijn hier genoeg te vinden. Eerst in huis, nu ook buiten en in huis. Eerst dust ants, kleine mieren op zoek naar lekkers, maar verder onschuldig. Nu fire ants, agressieve bijtende en stekende mieren.


Door alle drukte met de mieren hebben we de tijd uit ook verloren. We gaan in de buurt eten bij Sarah’s Greek Cuisine, tegenover de Walmart aan de 27. Eten was prima in orde. Daarna een toetje toe bij Twistee Treet aan de 192.















































Relax at home

dinsdag 3 december 2013

A Magical Birthday

FL13-D18 002 Happy BirthdayVandaag is Willy jarig. Wat doe je op je verjaardag? Je ontbijt buiten de deur en gaan naar een pretpark. Wat is dan het leukste pretpark om je verjaardag te vieren? Walt Disney World’s Magic Kingdom. Dat is dan ook onze dagbesteding van vandaag.

Eerst beginnen we rustig in huis. We ontbijten niet, zoals gebruikelijk, maar we nemen een taartje. Een echt Amerikaans taartje. Tinkerbell taart staat op het menu voor vandaag. Daarna krijgt Willy nog een paar kado’s en maken we ons op om buiten de deur te gaan eten en daarna feest te gaan vieren in het het Magic Kingdom pretpark van Walt Disney World.


FL13-D18 005 Drive Thru ATMOnderweg hebben we overigens ook nog even geld opgehaald bij de drive thru ATM. Een pinautomaat, waarvoor je niet meer uit de auto hoeft te stappen. Rij met je auto door een poortje, doe net alsof je voor een pinautomaat staat en haal geld uit de muur. Voordeel? Je hoeft niet in de zon te gaan staan en je bent in no-time weer de weg op.
FL13-D18 006 Panera BreadOns ontbijt nuttigen we bij Panera Bread, onderweg naar Disney. Panera Bread heeft voldoende keuze aan brood, soep en salades. Hier kun je genoeg bijgerechten bij vinden en koekjes en taartjes zijn er ook ruim aanwezig. Daarbij een sloot koffie, thee of andere drankjes. Voor Xandrine een broodje en gedeelde soep met Willy. Daar een milk bij en haar ontbijtje is compleet. Voor Willy een Pick 2 Combo. Een half broodje en een kleine soep. Haar keuze valt op de tomatensoep. Voor Henk een sandwich, voldoende voor een lege maag. En voor mij een Pick 2 combo bestaande uit een half broodje en een broccoli cheddar soep. Daarbij voor Henk en mijzelf sloten koffie. Een beker van bijna een halve liter per persoon. Of we een refill nodig hebben? I don’t think so.
FL13-D18 011 Magic Kingdom Parking LotDan door naar Disney. Het is druk op de parkeerplaats van Disney. We videobellen vanaf de parkeerplaats even met mijn ouders in Almelo. We staan geparkeerd bij Villains. Remember Villains, not Heroes. If you follow the Heroes train, you’ll never going to find your car back.  Met het treintje naar de ticket center, waar we alvast de kaartjes ophalen voor de Mickey’s Very Merry Christmas Party, die wij over een week gaan bezoeken. Daarna wordt nog even getelefoneerd met oma in Kampen en dan gaan we met de monorail naar het park.
FL13-D18 012 Mickey Welcomes YouBij het park eerst de baggage inspection. De tassen controle. Hier zijn we zo doorheen. Dan de nieuwe manier van pas controle. De pasjes zijn niet meer van papier, maar hebben tegenwoordig een chop. Deze houd je voor een Mickey bol en als hij groen wordt, moet je je vingerafdruk achterlaten bij een ander apparaat. Als die ook groen wordt, mag je doorlopen. Bij geen van ons zijn er problemen, dus we zijn zo binnen. Let the magic begin.
FL13-D18 015 Happy Birthday WillyAlles in Disney is al kerstsfeer. Overal staan al kerstbomen, houten poppen, slinger en kerstballen. Wij gaan eerst naar een standje voor City Hall, om een Happy Birthday button op te halen voor Willy. De rest van Disney mag ook weten dat het haar verjaardag is. Als ze de button op heeft, wordt ze hier en daar door cast members gefeliciteerd met haar verjaardag. Helaas heeft Disney de gifts en free entrance op verjaardagen afgeschaft.
FL13-D18 017 Disney LenoxWe lopen daarna door Main Street en kijken in een paar winkeltjes. Het is vandaag druk in het park. Nog niet overdreven, ongemakkelijk druk, maar toch best wel druk. Wij zijn geen thrill riders, dus dat scheelt flink in de wachtrijen staan. Wij gaan voor de shows en de gezelligheid en aankleding van Disney. Alles is tot in de puntjes verzorgd en zeer gedetailleerd aangekleed. Daar waar andere parken nog wel ens een steekje laten vallen, daar is bij Disney aan gedacht.
FL13-D18 027 Magic CastleAls eerste gaan we kijken naar de Dream Along With Mickey show die op het hoofdpodium bij het kasteel gehouden wordt. We hebben een aantal rijen mensen voor ons, maar kunnen de show prima zien. Een leuke show, waar een flink aantal Disney characters voorbij komen. Donald gelooft niet dat dromen uit kunnen komen en daar draait de show dan ook om. Het gaat er vooral om, dat Donald inziet dat dromen echt uit kunnen komen.
FL13-D18 028 Celebrate a Dream Come True ParadeNa de leuke show, met vuurwerk, is het bijna tijd voor de Celebrate a Dream come True Parade. Een street parade die vlak voor onze neus langskomt. Wij blijven dan ook in de buurt en gaan niet ver van onze plek. Naarmate het tijdstip van de parade dichterbij komt wordt het drukker op Main Street en om het central plaza heen. Wij hebben een goede plek en kunnen de hele parade goed zien. Er komen een flink aantal wagens voorbij en Xandrine krijgt nog een hand van Chip of Dale en Henk een hand van The White Rabbit.
FL13-D18 035 Mickey and MinnieAls de parade voorbij is lopen we door het park naar Tomorrowland. We kijken onze ogen uit, naar de hoeveelheid mensen en de lange wachtrijen voor de verschillende attracties. Er zijn attracties waar de wachttijd oploopt tot boven de 100 minuten. Wij lopen verder over Tomorrowland en komen uit bij een groot plein, waar over een paar minuten een show gaat beginnen. Er staat niet veel vermeld, maar als we er toch staan, kunnen we net zo goed even blijven kijken.
FL13-D18 042 Xandrine dancing with StitchAls het begint, lijkt het er meer op, dat het een dance with Stitch wordt. Pluto, Goofy en Stitch komen op het podium, dansen wat en gaan dan van het podium af, het publiek in. In het begin vindt Xandrine het nog spannend en een beetje eng, maar na een tijdje wil ze wel met Stitch dansen. Haar wens komt uit en ze danst een tijd met Stitch. Als ze genoeg hebben van dansen met mekaar, gaat Xandrine weer weg en Stitch zoekt nieuwe dansers op. We kijken nog even naar het grote scherm, waar we onszelf weer terugzien. Daarna gaan we verder kijken in het park.
FL13-D18 047 Busy TimesWe lopen van Tomorrowland door en komen uit bij een soort van Circus. Hier een sanitaire stop en wat kijken naar een waterspuitende trein. Veel is hier niet te doen, of we zullen een tijd in de wachtrij moeten gaan staan voor een carousel. We besluiten om te kijken of er in New Fantasyland wat te beleven valt. Aangezien het ook al richting avond gaat, zoeken we ook een restaurant in de buurt. We komen bij een restaurant, maar helaas, ze hebben geen plaats voor ons, tenzij we vooraf gereserveerd hebben. 6 maanden van te voren! Dat hebben we niet, dus helaas voor ons, we moeten op zoek naar wat anders.
FL13-D18 050 Pecos Bill Tall Tale Inn CafeWe gaan uiteindelijk eten in Pecos in Frontierland. Hier is het ook erg druk. We staan een tijdje in de rij voordat we onze bestelling op kunnen geven en staan daarna nog langer in de rij voordat we onze bestelling meekrijgen. Als we alles opgegeten hebben, gaan we terug richting mainstreet, voor de Main Street Electrical Parade. Ondertussen begint het erg druk te worden op Main Street, Central Plaza en eigenlijk overal langs de route van de parade.
FL13-D18 072 Main Street Electrical ParadeAangezien er niet heel lang na de parade een andere show komt, de Wishes Nighttime Spectacular Fireworks Show, besluiten we om toch maar in de buurt van Central Plaza en Main Street te blijven. We hebben uiteindelijk een mooie plek voor de Main Street Electrical Parade. Iedereen geniet van de parade met de wagens die versierd zijn met duizenden lampjes. De parade duurt ongeveer een kwartier en is erg populair, want er is geen vrij plekje meer te vinden om ons heeb.
FL13-D18 083 Wishes Nighttime SpectacularNa deze mooie parade, in het donker, gaat de straatverlichting weer aan. Wij snellen naar een andere plek, vanwaar we de Wishes Nighttime Spectacular Fireworks Show goed kunnen zien. De plek is op het paadje aan de overkant van de Smoking Area. Hier heb je geen mensen voor je. Je staat wat lager dan de rest, maar hebt prima uitzicht op het kasteel. Aangezien je niet dichtbij het kasteel staat, kun je het vuurwerk beter zien. Wat een gigantisch vuurwerk. Hier kan geen ander park of vuurwerkbedrijf tegenop.

En dat doet Disney dan dagelijks ook nog. Voordat de Wishes Nighttime Spectacular start is er eerst nog een Celebrate The Magic show, die het kasteel verlicht met verschillende filmgfragmenten. Erg mooi gedaan. Het kasteel ondergaat een flink aantal metamorfoses zonder dat het echt verandert. Wat je met een flinke dosis licht kunt bereiken. Na de Wishes show komt deze Celebrate The Magic nog een keer. Deze keer zien we die vanaf de Smoking Area.


FL13-D18 088 Busy on Main StreetDaarna gaan we langzaam richting uitgang, terwijl we voor de tweede keer de Main Street Electrical Parade voorbij zien komen. Tegen het eind van de parade zijn wij bij de uitgang van het park en gaan we met de Ferryboat terug naar het Ticket Center. Voordat de Ferryboat vertrekt, zien we nog een soort van Electrical Parade op het water voorbij varen. Daarna zetten we koers naar Ticket Center, waar we overstappen van de Ferryboat op de Train, die ons weer terugbrengt naar Villains. Er zitten een aantal mensen in het treintje die snel uitstappen, waardoor wij kunnen instappen. Waarschijnlijk zijn zij nog net op tijd erachter gekomen dat zij op Heroes staan.
FL13-D18 092 TrainVanuit Villains via de Disney Road teurg naar de 192, die ons weer naar de 27 brengt. Na een paar mile op de 27 zijn we weer thuis, waar we onze dag afsluiten. Willy’s verjaardag is afgelopen. Ze heeft ervan genoten. Ze vond het vreemd om het warm te hebben op haar verjaardag. Ze vond het leuk om door cast members gefeliciteerd te worden, al vond ze het wel wat vreemd. Al met al een leuke verjaardag, die wel voor herhaling vatbaar is.
































































































































































































































































































A Magical Birthday

Quiet Day at Home

FL13-D17 001 Willy and Xandrine SwimmingVandaag een rustige dag. Xandrine heeft flink gezwommen in het zwembad. Ik heb nog even wat boodschappen gedaan en daarna de krant gelezen. ‘s Avonds hebben we gegeten in het Longhorn restaurant in Kissimmee en een ijsje gegeten bij Twistee Treat aan de W Irlo Bronson Memorial Highway. Als we terugkomen van ons kleine uitje, hebben we gasten in huis.

Een heleboel gasten, mieren. Ik ga dus nog even op pad naar de Walmart, waar ik van afdeling naar afdeling gestuurd wordt.


FL13-D17 011 WalrmartWaar zouden ze ant killers hebben? Bij de tuin-afdeling? Nee daar niet, maar wel heel veel kerstspullen. Misschien bij de RV afdeling onder de auto-afdeling? Nee daar ook niet. Wel geweren en autobanden. Dan misschien bij de outdoor artikelen? Nee daar ook niet, maar wel tenten en anti muggen spul. Dan misschien bij de hardware afdeling. Nee ook daar niet. Wel veel spullen, maar niets wat een mier verdelgt, tenzij je met een hamer ze te lijf gaat. Als allerlaatste optie wordt dan ook nog de huishoudafdeling genoemd, daar waar je de chemische spullen vindt? Juist ja, naar de wasmiddelen en poetsdoeken, daar staan de spuitbussen tegen kakkerlakken, mieren en andere ongewenste huisdieren. Ook vallen voor dezelfde dieren zijn daar te vinden. Ik neem dus wat mee voor een paar dollar en we gaan de huisdieren naar een ander onderkomen verwijzen.

Veel meer valt er niet te melden, dus ook weinig foto’s, maar wel een klein filmpje van Xandrine.



















































Quiet Day at Home

zondag 1 december 2013

Another day at Daytona

FL13-D16 004 Daytona BeachVandaag een nieuwe dag. Geen shopping mall vandaag, geen Black Friday. Vandaag gaan we allemaal richting Daytona. Willy, Henk en Xandrine gaan naar het strand, Daytona Beach. Ik ga nog een keer naar Daytona Speedway, nog een keer kijken bij de auto’s tijdens het Classic Cars Weekend.

FL13-D16 001 BreakfastEerst maakt Willy weer wat bacon en eggs klaar. Met z’n allen smikkelen we van het ontbijt aan de ontbijttafel. Ik heb ook nog wat pulled pork over van gisteren en neem daar ook een deel van. Er is nog genoeg over om morgen ook nog een boterham ermee te beleggen. Verder de gebruikelijke koffie en OJ en de cereals komen ook weer tevoorschijn. Na het ontbijt worden wat foto’s uitgezocht, maar nog niet geplaatst. Omdat de ochtend al vergevorderd is, wordt de laptop ingepakt en maken we ons klaar om weer richting Daytona te verkassen voor de dag.
FL13-D16 003 I4 Near OrlandoHenk, Willy en Xandrine gaan naar Daytona Beach en ik ga nog een keer naar de Classic Car show op Daytonda Speedway. Onderweg is het nog goed druk. Als ik onderweg een aantal keren naar rechts kijk, bij de verschillende malls, dan zie ik dat de Black Friday nog doorgezet is naar een Black Saturday. Men is duidelijk nog niet uitgeshopped. Wij slaan vandaag de malls over en maken er een leuke andere dagbesteding van.
FL13-D16 005 Parking Lot 7 DaytonaAls ik in Daytona aankom, mag ik niet parkeren bij Gate 40. Deze is al vol. Ik moet doorrijden en parkeer de auto op Parking Lot 7, aan de overkant van de straat van de Speedway. Helemaal aan de andere kant van de Speedway, vergeleken bij Gate 40 van vorige keer. Het is iets verder wandelen en ik moet over de weg zien te komen. Ik zet de auto vlakbij de brug over de weg en kan zo makkelijk naar de overkant lopen. Ik ben niet de enige vandaag. Het is een flink stuk drukker dan de vorige keer.
FL13-D16 016 Foose HemisfearEenmaal binnen loop ik langs de verschillende kraampjes, die in de pitboxen zitten. Ik zie er nog weinig leuke dingen om mee te nemen naar Nederland. Ik loop verder en kijk of Chip Foose aanwezig is. Helaas is hij er niet, maar staan er wel twee van zijn creaties opgesteld. Verder zitten er in de Truck alleen verkopers die T-Shirts, petjes en andere Foose spullen verkopen. Ik vind de T-Shirts niet mooi, dus ik sla dat over. Ik kijk nog wat verder op het terrein naar de gigantische rijen met auto’s. Daarna loop ik tussen de standjes door. Op zoek naar leuke herinneringen om mee te slepen naar Nederland.
FL13-D16 029 Xandrine Daytona BeachVeel meer dan een aantal License Plates vind ik niet. De tijd schiet al aardig op en ik besluit richting uitgang te lopen. Ondertussen heb ik een SMS ontvangen van Willy dat ze Daytona Beach gaan verlaten, omdat het toch wat fris wordt met de wind erbij. Xandrine heeft heerlijk in het water en op het strand kunnen spelen, maar nu wordt het toch tijd om de spullen te pakken en te gaan. Als ik richting uitgang loop, zie ik dat er een lange rij met auto’s gevormd wordt, die het terrein gaat verlaten. Ik blijf hier nog een tijd naar kijken en zet flink wat creaties op de foto.
FL13-D16 081 Dancing with BearOnderweg naar buiten neem ik nog wat Kettle Corn en wat Caramel Corn mee. De rest is ondertussen in Daytona in de Marshalls gedoken om op zoek te gaan naar kleren en schoenen. Ik geef door, dat ik hun kant op kom en we ons daar treffen. Het duurt nog wel even, want de rij is nog niet helemaal afgelopen en vanaf daar is het nog een flinke wandeling voordat ik weer bij Parking Lot 7 ben. Vanaf de Parking Lot is het maar een klein stukje naar de Marshalls en zo worden we weer herenigd.
FL13-D16 088 Olive GardenIn de Marshalls slagen we deze keer en lopen met grote zakken vol weer naar buiten. De avond is ondertussen ook ingetreden en we gaan door naar Olive Garden om de maag te vullen. Henk heeft voldoende aan een Ceasar Salad. Willy heeft een Chicken Marsala. Xandrine houdt het bij Spaghetti met Parmesan Cheese en ik neem een Tour of Italy (een stukje lasagne die niet zo heel smaakvol is, wat pasta met Alfredo saus die wel lekker is en een stuk kipfilet die gepaneerd is en heerlijk is). Ik krijg ook nog een house salad, die voldoende is voor ons allemaal. Na onze buikjes gevuld te hebben, krijgen de dames nog een toetje en de heren een espresso. Deze smaakt in ieder geval niet naar Amerikaans koffiewater.

Dan gaan we weer terug naar Clermont. Henk via de I4, de rest via de SR50. We komen ongeveer gelijktijdig in Clermont aan. Xandrine heeft onderweg de luikjes al gesloten en eenmaal in huis, nadat de auto’s uitgepakt zijn en de spullen opgeborgen, sluiten ook wij de luikjes.




























































































































































































































































































Another day at Daytona

It"s a Black Friday

FL13-D15 011 Mall at MilleniaVandaag een kort verslagje. We zijn wezen shoppen in de Mall at Millenia en daarna nog even bij TJ Maxx. Uiteindelijk hebben we ons dinner genoten in het Oakwood Smokehouse restaurant.

FL13-D15 004 Mall at MilleniaMaar niet voordat we gezamenlijk aan de ontbijttafel hebben gezeten. Hier het gebruikelijke recept. Brood, bacon, egss, juice and coffee. Voor de dames ook nog cereals en milk. Daarna nog rustig in het huis aan de gang. In de middag verkassen we in de bolide naar de Mall at Millenia. Vorige keer dat we er waren, gisteren tijdens Thanksgiving, waren de deuren gesloten en was het rustig op de parkeerplaats. Zo anders is het vandaag. Eerst staan we op de I4 richting het oosten in de file bij de Premium Outlet Vineland, daarna rijdt het rustig bij de Premium Outlet International Drive en uiteindelijk staan we in de file bij de afrit voor de Mall at Millenia. Hierna hebben we geluk bij het zoeken naar een parkeerplek en hebben we in no time een plekje gevonden. En niet eens zo ver van de ingang.
FL13-D15 014 Ecco ShoesIn de mall is het een drukte van belang. We kijken onze ogen uit, naar de drukte en gaan nog wat rondkijken naar alle versieringen. Daarna lopen we wat winkels in om te kijken naar de koopjes. We zien een hoop, maar weinig naar onze smaak. Uiteindelijk slaagt Henk erin, om wat ECCO’s te scoren. Geen Black Friday Deal, maar ondanks dat wel goede schoenen voor een nette prijs (of waren het nou nette schoenen voor een goede prijs?).
FL13-D15 016 Which Car SmellNa nog wat rondgesnuffeld te hebben en gespeeld te hebben met wel heel speciaal zand, verlaten we de mall weer en stellen de navigatie in op een TJ Maxx. We komen terecht bij SODO een shopping center een eindje verderop. Het is hier een stuk rustiger. Niets te merken van Black Friday shopping. We lopen de winkel in. Een ieder kijkt en zoekt of er iets interessants te vinden is. We gaan met een paar dingen weer de winkel uit. Ondertussen is het avond geworden en zetten we koers naar Clermont.
FL13-D15 019 Sliced Pork - Pulled PorkWe moeten nog wel wat eten, dus we stoppen onderweg, in Clermont bij de Citrus Tower in de buurt, om een hapje te eten bij het Oakwood Smokehouse restaurant. Hier hebben ze prima ribs, sliced pork, pulled pork en nog veel meer lekkere gerechten.Willy gaat voor burger and fries, Xandrine voor burgerbun met kaas, zonder burger. Henk kiest voor ribs en sliced pork en ik voor ribs met pulled pork. Mijn portie is gigantisch en ik neem de pulled pork mee naar huis voor op brood. Ook neem ik voor het gemak meteen de sauce mee.

Hierna zijn de buiken vol en gaan we voldaan terug naar onze bedjes. Onze Black Friday hebben we samen met duizenden amerikanen in de shopping mall doorgebracht. En hebben van de deals genoten? Niet echt. Volgende keer kunnen we dus Black Friday overslaan, tenzij ze echt iets in de aanbieding hebben wat we willen hebben.







































































It"s a Black Friday