donderdag 5 december 2013

Relax at home

FL13-D19 004 Swimming AntsDag 19 van de vakantie is een rustige dag. Xandrine heeft flink wat gezwommen. Tenminste….

Tot ergens begin van de middag. Na een pauze van een uurtje wilde Xandrine haar zwemkunsten verder verbeteren, maar dat werd wreed verstoord door mieren. Eerst een paar, daarna hele kolonies.


Zo vanuit het niets, zijn ze in een paar uur tijd flink aan het rondschoppen geweest en hebben hele mooie hopen gebouwd, net buiten het gaas om het zwembad heen. Hierbij zijn ze onder het gaat doorgebroken naar onze beschermde kant en duiken massaal het zwembad in.


FL13-D19 003 AntsDirect de verhuurder en property management gebeld. Property Management gaat kijken of ze de poolguy Peter kunnen sturen. Ruim een uur later wordt ik teruggebeld door Property Management, dat Peter ergens anders zit en dat ze proberen JD te sturen. Ondertussen al contact gehad met de verhuurder en binnen een half uur staat Steve, de housercleaner, op de stoep. Hij is verbaasd over de hoeveelheid mieren en waar ze allemaal zitten. He never seen so many in the pool before. Worst of all. Het zijn Fire Ants. Dit zijn agressieve bijtende en stekende mieren.

Willy heeft er ervaring mee, want die is in no time twee keer gestoken, of gebeten, door de mieren. Meteen geprobeerd het gif eruit te krijgen, koelen met ijs en een anti-histaminicum innemen tegen eventuele reacties. Het heeft geholpen, want behalve de eerste brandgevoelens, is er gelukkig weinig schade.


Xandrine durft even niet meer in bad, totdat de mieren uitgezwommen zijn. De rest van de middag zijn we zoet geweest met Steve en telefoontjes met Kees, de verhuurder, en Doran, Property Management. Buiten Steve hebben we die dag geen Pool Guy of Maintenance Guy gezien.


Steve heeft in ieder geval prima geholpen. Hij is speciaal voor ons nog naar Lowe’s gegaan om Ant Killer te halen en daarna zijn de mieren ook vrij snel uitgeroeid, in ieder geval voor voorlopig. Mieren zijn hier genoeg te vinden. Eerst in huis, nu ook buiten en in huis. Eerst dust ants, kleine mieren op zoek naar lekkers, maar verder onschuldig. Nu fire ants, agressieve bijtende en stekende mieren.


Door alle drukte met de mieren hebben we de tijd uit ook verloren. We gaan in de buurt eten bij Sarah’s Greek Cuisine, tegenover de Walmart aan de 27. Eten was prima in orde. Daarna een toetje toe bij Twistee Treet aan de 192.















































Relax at home

Geen opmerkingen:

Een reactie posten