vrijdag 29 november 2013

Classic Cars at Daytona

FL13-D14 002 PontiacVandaag een slow start met een heavy ending. We beginnen langzaam in huis. Daarna gaan we naar het verre Oosten, Daytona Beach, voor een Daytona Beach Turkey Run Classic Car Show. Duizenden auto’s bij mekaar. Daarna natuurlijk weer terug naar ons vakantiehuis en daarna? Op pad naar Black Friday.

FL13-D14 001 OrlandoMaar zoals gezegd, we beginnen langzaam vandaag in huis. We ontbijten zoals altijd aan de keukentafel met ons vaste ritueel. Daarna rommelen we nog wat en doen het vooral rustig aan. In de middag vertrekken we richting Daytona Beach om daar te gaan kijken bij een Classic Car Show op het terrein van Daytona Speedway. Het hele terrein wordt gebruikt voor showcars, verkoop van auto’s en onderdelen en entertainment. We zijn wel benieuwd en gaan dus een kijkje nemen.

We nemen de snelste route richting Daytona Beach, de Highway’s en dat gaat ons ongeveer 1,5 uur van Clermont naar de Speedway brengen. Onderweg is het niet al te druk. Dit zal te maken hebben met Thanksgiving, een van de belangrijkste feestdagen in Amerika. Hierbij zitten families bijeen om een gigantische kalkoen op te eten. Volgens sommigen is Thanksgiving belangrijker dan Kerstmis. Voor ons, Europeanen, heeft Thanksgiving niet dezelfde betekenis en wij kunnen dan ook met een gerust hart op pad gaan.


FL13-D14 005 License PlatesAls we onze bescheiden Chevrolet Traverse geparkeerd hebben bij Gate 40 bij de Speedway, lopen we richting de ingang en betalen onze entreegelden. We lopen een flink eind over het terrein en zien honderden, misschien wel duizenden auto’s. Waar je ook kijkt, je ziet auto’s auto-onderdelen, verzamelobjecten en een hoop fixer-uppers. We snuffelen een beetje en kijken wat rond. Daarna nemen we een hot dog en kijken bij de show cars die allemaal te koop zijn. Er rijden ook continu auto’s aan ons voorbij. Een prachtig gezicht om zoveel auto’s te zien.

Aan het eind van de middag lopen we nog een stukje langs een ander show gedeelte. Het meeste is hier al vertrokken, omdat het eind van de dag al in zicht is en de show voor vandaag al afgelopen is. We zien nog wel een Monster Truck en een vrachtwagen van Foose. Daarna speelt Xandrine nog een tijdje op het speelveld voor kinderen op Daytona.


FL13-D14 065 Emtpy Parking LotAls we daarna weer terug zijn bij de auto, lijkt het ons wel wat om even een kijkje te gaan nemen bij de Volusia Mall vlakbij de Speedway. Wat schets echter onze verbazing? De Mall is gesloten voor Thanksgiving. Bijna geen auto te bekennen op de parkeerplaats en alleen bij sommige restaurants zie je nog wat auto’s staan. Een raar gezicht. Een gigantische shopping mall met een gigantisch parkeerterrein, wat bijna geheel verlaten is.
FL13-D14 066 Mall at MilleniaWij maken ons dan ook maar op om weer terug te keren richting Clermont. We rijden de snelweg weer over en komen dan in de buurt van Orlando. Dan hier maar een poging wagen om bij de Mall at Millenia, de meest luxe mall, een kijkje te nemen en daar een hapje te gaan eten. Ook hier worden we verast door een bijna lege parkeerplaats en een gesloten mall. Sorry the mall is closed for Thanksgiving en zo zijn ook de restaurants die aan de mall liggen.
FL13-D14 071 Lady Gaga and KermitDan gaan we maar, net als vorig jaar, Thanksgiving dinner eten bij de Golden Corral. Vertrouwd eten, all you can eat, voor een redelijke prijs. Speciaal voor Thanksgiving hebben ze Turkey. Het is er druk, erg druk, maar we vinden toch een rustige tafel en eten van alles wat. Als we de buikjes gevuld hebben, gaan we verder naar Clermont. We brengen Xandrine naar bed, nadat we Lady Gaga op tv hebben zien zingen met Kermit the frog.
FL13-D14 072 Congestion for Black FridayWilly en ik gaan na middernacht nog “even” op pad om te proeven aan de Black Friday sfeer. We kiezen de Premium Outlet Mall. Deze ligt op niet al te grote afstand van ons huis. Het eerste gedeelte verloopt voorspoedig. Het is wel druk op de weg, maar nog niet overweldigend. Als we de snelweg afrijden en op de weg terecht komen die naar de Mall leidt, staan we in de file. Het duurt uiteindelijk bijna een half uur voordat we een parkeerplek gevonden hebben bij de mall. Er staan overal auto’s geparkeerd. We lopen een tijdje over de mall, zien overal mensen en tassen. Leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar wat zijn ze hier gestoord om midden in de nacht koopjes te gaan jagen.
FL13-D14 083 Empty Super TargetTegen drie uur in de ochtend hebben we genoeg gezien en gaan terug. We stoppen nog bij de Super Target. Hier staan genoeg auto’s op de parkeerplek, maar er is nog ruimte zat. Eenmaal binnen in de Target, lijkt het uitgestorven. We kunnen rustig rondlopen en onze boodschappen halen voor het ontbijt van morgen. Hierna rijden we terug naar huis. We slaan de Walmart over en duiken onze nestjes in.

Morgen zullen we wel een lazy dag beleven, gezien het tijdstip waarop we ons bed in duiken.



















































































































































































































































































 



Classic Cars at Daytona

donderdag 28 november 2013

It"s getting cold out there

FL13-D13 017 StuffVandaag een rustige dag, een koude dag. De dag begint lekker, maar langzaam gedurende de dag daalt de temperatuur flink en dat allemaal dankzij een groot koufront. We starten rustig op vandaag. Xandrine gaat spelen in de speeltuin en daarna gaan we op pad. Aan het eind van de middag scheiden onze wegen. Ik ga naar de basketbal, de rest naar de Walmart.

FL13-D13 008 PlaygroundWe hebben een slow start vandaag. We ontbijten op z’n amerikaans zoals de meeste dagen. Eggs, bacon, toast met coffee of OJ. Na het ontbijt kijken we wat TV. Bijna alle zenders hebben het over de kou en over Thanksgiving en Black Friday, Cyber Monday en sales, sales en nog meer sales. Na wat tv gekeken te hebben, gaan Xandrine en Henk naar de speeltuin op de hoek. Als Xandrine uitgespeeld is, gaan we op pad, richting Christmas in Florida. Onderweg stoppen we nog even kort bij een benzinepomp en rijden dan verder. In Christmas rusten we wat en Xandrine speelt wat bij het Fort.
FL13-D13 012 Jeremiah Ice CreamDaarna gaan we weer richting Orlando. We gaan een ijsje eten bij Jeremiah Ice Cream in Waterford Lakes. Hier blijkt naast een Ice Cream winkel een heus winkelcentrum te zijn met talloze winkels. Na het ijsje in de kou, want de temperatuur is al flink gezakt en het waait flink, zoek ik een winkel op, om een trui te halen. Ik slaag bij The Sports Authority en heb een fleece trui voor $32 gekocht. Dit voelt al een stuk prettiger aan, dan het t-shirtje wat ik daarvoor aan had.
FL13-D13 019 Magic Dancer CoriHier scheiden ook onze wegen. Ik ga naar Orlando en de rest weer langzaam aan richting Clermont. Zij gaan nog even winkelen bij de Walmart, terwijl ik naar een basketbal wedstrijd ga tussen de Philadelphia 76-ers en de Orlando Magic.  Ik heb een mooie plek deze keer. Ik zit in Sectie 111, op rij A (de voorste rij) op stoel 3. De eerste helft heb ik niemand naast mij, behalve wat Magic Dancers die de hele wedstrijd dansen. De tweede helft zoeken twee jongens een plek naast mij, omdat hun eigen plek direct achter de basket zit en ze daar weinig zien.
FL13-D13 029 ColdDe wedstrijd is erg leuk om te volgen en het uitzicht is prima. De Orlando Magic winnen uiteindelijk van de Philadelphia 76-ers met 94-105. Ik loop nog even door de shop, maar koop er niets. Daarna loop ik naar buiten, waat het ondertussen goed koud geworden is. In een klein uurtje rij ik van Amway Center naar Clermont. Onderweg is het redelijk rustig op de weg. Hier en daar een ongelukje, maar geen files. Als ik bij het huis aankom, ligt Xandrine al in bed, maar is nog niet helemaal in slaap gevallen. Als ik even bij haar geweest ben, valt ze in slaap. We drinken nog wat en praten nog wat en dan is de dag al weer om.

Morgen (vandaag ondertussen) is het Thanksgiving. Geen idee nog wat we gaan doen dus het blijft een Surprise.





































































































It"s getting cold out there

dinsdag 26 november 2013

Just keep swimming swimming swimming

FL13-D12 018 Christmas at SeaWorldVandaag een rustige(re) dag. Eerst rustig uitslapen, wakker worden, vanuit het luie bed tv kijken en ontbijt/lunchen in het vakantiehuis. Daarvoor en daarna duikt Xandrine het zwembad in. Aan het eind van de dag gaan we nog even op pad om wat te eten en onze passen op te halen bij SeaWorld.

FL13-D12 002 Xandrine swimmingVandaag worden we voor het eerst deze vakantie wakker in “ons” vakantiehuis. Het voelt in ieder geval wel zo. Als ik wakker geworden ben, blijf ik nog een tijdje in bed liggen om tv te kijken. Er komt slecht weer aan. Het koufront heeft 1/3 van de US in haar greep en komt ook in Florida voor flink wat verkoeling zorgen. Morgen zal een koude dag en vooral ook koude nacht gaat worden. Het gaat nog net niet vriezen. Hiervoor zijn we niet naar Florida gekomen. Genoeg gezien. Tijd om op te staan en te ontbijten. Het ontbijt is niet veel anders dan in hotels. Two eggs sunny side up, bacon, toast en cheese. Hierbij coffee en fresh fruit. Xandrine duikt na het eten de pool in en blijft de hele dag door zwemmen en spelen in het zwembad.
FL13-D12 007 Pulled Pork and Ribs Uncle KennysAan het eind van de middag maken we ons klaar om buiten de deur te gaan eten en onze passen op te gaan halen bij SeaWorld. We hebben een Super Grover Season Pass. Hiermee mogen we tot 31/12/2014 in Sesame Place en all other SeaWorld Parks & Entertainment Parks. Ook zit bij de pas Preferred Parking inbegrepen. We eten eerst bij Uncle Kenny’s BBQ. Een heus low and slow BBQ restaurant. We geven onze bestellingen door en in no time hebben we ons eten al gekregen. Willy aan de chicken tenders, Henk aan de pulled pork en ik heb een combo van pulled pork en ribs. Xandrine heeft meegesmikkeld van mijn homemade chips. Een heerlijke combi.
FL13-D12 015 Christmas at SeaWorldNa het lekkere eten gaan we naar SeaWorld. Passen worden zonder problemen uit de printer gespuugd en we zijn vrij snel in het park. Aangezien het al laat is en er niet al te veel tijd is om wat te ondernemen, kijken we alleen snel wat rond en bekijken we de schaatsshow en de finale van de dag. Het park is prachtig aangekleed met kerstversiering, kerstbomen en (schuim)sneeuw. De show is erg mooi en de artiesten kunnen erg goed schaatsen. De vuurwerkshow aan het eind is erg mooi en op muziek. Voor zover ik me kan herinneren is het dit jaar stukken beter verzorgd dan vorig jaar. Blijkbaar heeft SeaWorld er flink wat energie in gestoken.

Daarna is het laat geworden en rijden we weer terug naar ons vertrouwde stekkie. Xandrine direct onder de wol. Wij nog even naborrelen en ook zo onder de wol. Buiten komen de eerste buien al voorbij.




























































































Just keep swimming swimming swimming

Feels like going home

FL13-D11 006 Pool ClermontVandaag onze laatste dag van de rondreis. We reizen van Ocala, de paardenomgeving, via scenic routes naar Sanford International Airport, om de tweede huurauto op te halen bij Alamo, naar ons onderkomen voor de rest van de vakantie. Het voelt een beetje als thuiskomen, omdat we al jaren in hetzelfde huis komen.

FL13-D11 001 Breakfast Ocala First WatchVoordat we op pad kunnen, moeten we natuurlijk eerst uitchecken uit het Holiday Inn hotel. Daarna gaan we ontbijten bij First Watch in de buurt. Heerlijk ontbijten en grotendeels gezond ook nog. Na het lekkere ontbijt maken we ons op voor een rit via mooie wegen, die voornamelijk door bebosd gebied gaan. Onderweg maken we het ons nog flink spannend, omdat de auto aangeeft dat hij bijna door zijn tank benzine is en we nog een redelijke route voor ons hebben. Uiteindelijk tanken we in een klein plaatsje en kunnen we weer met een gerust hart verder op pad naar Sanford.

Bij Alamo op het Sanford International Airport halen we de tweede huurauto op. Er worden weinig vragen gesteld bij de balie en er wordt ook niet aangedrongen een grotere auto te nemen, of extra verzekeringen af te sluiten. Heel even probeert de verkoper nog een roadside assist aan te smeren voor $5 per dag. We slaan dit aanbod af en lopen naar buiten. Het duurt heel even voordat we geholpen worden en mogen dan een auto uitkiezen uit de midsize SUV rij.


FL13-D11 002 On the RoadHenk kiest voor een Ford Escape en Willy en Xandrine rijden met Henk mee naar Clermont, terwijl ik de andere huurauto uit de garage ophaal en ook mijn weg naar Clermont vervolg. Als ik in Clermont aankom, voelt het als thuiskomen. Ik maak nog wat foto’s in en rond het huis en dan komen Henk, Willy en Xandrine er ook al aangereden. We pakken de spullen uit de auto en verdelen de kamers. Xandrine is helemaal opgetogen, dat ze een eigen kamer en een eigen badkamer heeft gekregen. Ook neemt ze meteen een duik in het zwembad.
FL13-D11 009 Golden Corral Dinner KissimmeeAls we alle spulen binnen hebben en een beetje gesettled zijn, gaan we op pad om te eten en te drinken. Vandaag geen eigen brouwsels, maar eat what you like, as much as you like, bij het all-you-can-eat buffet restaurant van Golden Corral in Kissimmee. Na het eten wat erg lekker, goed en veel was, gaan we richting huis. Onderweg stoppen we bij de Publix om de boodschappen te doen voor de eerste dagen. Ontbijtspullen en wasmiddelen worden ingeslagen en we rijden met een berg Publix zakken naar het huis.

We pakken de spullen uit, de koelkast en kasten in en kijken nog wat tv, internetten nog wat en call it a day.







































































 



Feels like going home

In search of Manatees and getting in the Christmas spirit

FL13-D10 012 Crystal River State Archaeological Site Watching ManateesVandaag verlaten we Crystal River om richting Ocala te trekken. Tussen Crystal River en Ocala zitten veel State Parks. We vereren het Crystal River Archaeological State Park met een bezoek en sturen dan onze stalen bolide richting de omgeving van de paarden, Ocala.

FL13-D10 005 Hotel Crystal RiverMaar voordat we op pad gaan, gaan we eerst ontbijten in het hotel en maken een wandeling rondom het hotel. Geen hele lange wandeling, want het is koud en winderig. De temperatuur heeft geen zin om vandaag boven de 16 graden uit te komen en zo lopen we dan ook in lange broek en lange mouwen (ik in ieder geval) in de rondte. Het hotel is groots en heeft een eigen golfbaan en ligt aan het water. Met een beetje geluk, zwemmen de zeekoeien (manatees) hier achter je hotelkamer langs. Helaas, vandaag hebben we dat geluk niet. Na het ontbijt checken we uit en gaan we op pad richting Ocala.
FL13-D10 014 Crystal River State Archaeological Site Watching ManateesOnderweg maken we een tussenstop bij het Crystal River Archaeological State Park. Ze heffen hier op een hele moderne wijze parkeergeld. Je loopt naar een soort van brievenbus, waar je uitleg krijgt vanaf een tape, hoe je dient te betalen en hoeveel. Doe $3 in een envelop (voor een auto) en stop de envelop in de brievenbus, maar haal vooraf het kaartje eraf en leg die zichtbaar achter de voorruit in de auto. Zo gezegd zo gedaan. Daarna lopen we even binnen langs de gevonden voorwerpen die dateren van 500 BC tot 600 AD. Volgens de vriendelijke mevrouw is de kans klein dat we hier manatees zullen zien, maar ze schijnen wel gespot te zijn. We lopen langs wat grafheuvels richting de rivier en kijken daar een tijd naar het water. Ja, we zien de manatees (op afstand, want ze zijn best schuw) en hebben ze hier en daar op een foto, al moet je wel goed kijken. Verder is het erg rustig in het park en hebben we een tijdje kunnen genieten van de rust en de natuur.
FL13-D10 021 Ocala Christmas Xandrine on horseDaarna gaat de reis door richting Ocala. Onderweg zien we gigantische velden omheind met hekwerken, veelal met dubbele hekwerken, voor paardenhouders. We zijn duidelijk in het paardengebied. In Ocala maken we een stop bij Starbucks. Als we onze koffie gedronken hebben, lopen we even door het historische gedeelte van Ocala, wat aangekleed is voor kerst. Met de koudegolf voelt het ook als kerst, al is er geen sneeuw te bekennen. Duizenden lichtjes versieren de stad en ze hebben een ijsbaan waar mensen aan het schaatsen zijn.

Verder doen we vandaag niet zo veel meer. We rijden naar ons hotel, het Holiday Inn Hotel & Suites Ocala Conference Center, checken in en gaan avondeten bij Ruby Tuesday. Morgen reizen we door naar “ons” huis voor de rest van onze vakantie.




















































































































 



In search of Manatees and getting in the Christmas spirit

zaterdag 23 november 2013

From the Amish to BBQ

FL13-D09 020 Pig JamVandaag gaan we naar een BBQ wedstrijd in Plant City. Voordat we daar komen, zullen we eerst een stukje moeten rijden, maar voordat we dat gaan doen, gaan we nog even langs Yoder’s. Xandrine heeft gisteren een “treasure hunt” meegekregen en moet bij elke winkel een stikker ophalen. Als ze ze allemaal heeft, mag ze wat uit de schatkist kiezen.

FL13-D09 001 YoderOok vandaag hebben we het geluk, dat er bij de hotelovernachting ontbijt inbegrepen zit, dus hoeven we niet te zoeken. Aan de andere kant ook wel een beetje jammer, want  het eten van Yoder’s was erg goed, dus dat had er als ontbijt ook wel in gekund. Na het prima ontbijt van het hotel, zijn we alsnog naar Yoder’s gereden. Xandrine heeft haar stikkers compleet en mag een kleine gift uit de schatkist uitzoeken. Ze kiest voor een balletje. We kopen nog wat kleine dingen in de Deli Shop en in de Gift Shop. Buiten de gift shop zit een kleine mevrouw, die in de Amish community woont en foto’s maakt van Amish. We kiezen er een paar uit en kopen die. Ook signeert ze voor Willy nog een apart kaartje.
FL13-D09 007 BikersDaarna zien we nog een berg bikers wegrijden, die bij Yoder’s gegeten hebben. Als die vertrokken zijn, gaan ook wij op pad. We rijden via de snelweg naar het noorden en komen uit bij Plant City. Hier is vandaag een barbeque wedstrijd. Er doen in totaal 83 BBQ Teams mee, die allen proberen een deel van de prijzen in de wacht te slepen. We lopen over het terrein waar de teams opgesteld staan en kijken onze ogen uit, naar de grote auto’s en BBQ’s.
FL13-D09 026 we and Johnny TriggWe eten wat bij de plek van de Swamp Boys uit Winter Haven in Florida en maken een praatje met Johnny Trigg van Smoking Triggers. Verder zien we nog de pit staan van Pellet Envy, maar de pitmaster zelf is nergens te bekennen. Wel hebben we genoeg andere deelnemers gezien. Naast alle deelnemende teams is er ook nog een podium, waar opgetreden wordt en is er een deel voor kinderen ingericht, waar ze kunnen spelen op opblaas kussens, of ballonnen kunnen kopen en geschminkt kunnen worden.
FL13-D09 038 Dinner Time with a BudAls we een tijd rongelopen hebben, in de prachtige warme zon, verlaten we het terrein en gaan we door naar Crystal River. Dit ligt op zo’n twee uur rijden van Plant City. Aan het begin van de avond komen we in Crystal River bij ons hotel aan. Het is inmiddels donker, dus we kunnen nu niet van de omgeving genieten. We pakken de spullen uit en gaan in het restaurant van het hotel eten. Morgen proberen we een glimp op te vangen van zeekoeien, die hier in de omgeving overwinteren, voordat we doorrijden naar Ocala.

































































































































From the Amish to BBQ

From Gators at Myakka to Siesta Beach to Amish dinner

FL13-D08 013 Gator Myakka RiverVandaag gaan we verder naar het westen, naar Sarasota, waar de Amish overwinteren. We rijden vanuit Clewiston via het Myakka State Park naar Sarasota, waar we nog even een zonsondergang meepakken op een van de mooiste stranden van Amerika en waar we heerlijk eten in een Amish restaurant.

FL13-D08 004 Clewiston InnMaar voor we op pad gaan, moeten de buikjes gevuld worden. Gelukkig zit bij de hotelovernachting een ontbijt inbegrepen en hoeven we niet op zoek naar ons eerste maal van de dag. Als we gegeten hebben en de spullen weer in de auto gepakt hebben, gaan we op weg. We rijden vanuit Clewiston over een lange route, waar we weinig andere weggebruikers tegenkomen, richting het westen. We komen langs het Myakka State Park en dat lijkt ons wel een leuk uitstapje voor vandaag. Even de benen strekken en tegelijk wat natuur verkennen. Vanuit de auto voor een groot deel. Het is een van de grotere parken van Florida.
FL13-D08 016 Gators Myakka RiverAls we een klein eindje het park op geregen zijn, komen we bij een rivier terecht, waar we uitstappen om te kijken naar de vogels en gators. Voordat we het in de gaten hebben, ligt er een 12 foot gator (4 meter dus), vlak onder onze neuzen in het water. De gator ligt rustig in het water en stoort zich niet aan de mensen op de brug. Verderop liggen er nog een paar, sommigen in het water, sommigen op het land. Verder zien we hier verschillende vogels en vissen. Er zijn twee vissers die met een net flink wat vis uit het water halen. Catfish, snappers en nog andere soorten. De catfish is sneaky, heeft scherpe stekels, die met gemak door je schoenzool heen boren. De kleine visjes gaan weer terug de rivier in, de grotere zijn voor op de barbeque.
FL13-D08 024 DeerNa een tijdje rijden we verder door het park, waar we nog meer vogels zien, maar vooral veel bomen en spaans mos. Op een wat open vlakte komen we we nog wat herten tegen, met vogels van ongeveer dezelfde grootte ernaast. Na een tussenstop bij een gift shop, waar we naar het meer kijken en een ijsje eten, rijden we verder het park door. Hierna houden we het voor gezien en keren terug naar de ingang van het park, om onze weg te vervolgen naar Sarasota.
FL13-D08 037 Sunset at Siesta BeachAls we in Sarasota ingechecked hebben bij het Best Western hotel, is er nog net een beetje tijd over om naar het strand te gaan en te genieten van de zonsondergang. Vlakbij Sarasota ligt Siesta Beach, een van de mooiste stranden van Amerika. We rijden er in een klein kwartiertje naartoe en parkeren, gratis, bij het strand en lopen over het witte zand richting water. Xandrine en Willy gaan op zoek naar schelpen en zanddollars. Veel grote schelpen zijn hier niet te vinden, maar Xandrine geniet van het zoeken en in het water spelen. Als de zon onder is gegaan, hebben we niet al te veel tijd om terug te gaan naar de auto, want als de zon achter de horizon is verdwenen wordt het snel pikdonker.
FL13-D08 055 YoderEenmaal terug bij de auto, snel wat droge kleren aan en we gaan door naar Yoder’s Restaurant, een Amish restaurant, aan de rand van Pinecraft.Pinecraft is een gedeelte waar veel Amish wonen. Ook komen in Sarasota Mennonieten voor. Naast een restaurant zijn er van Yoder’s ook een Produce Shop, een Deli Shop en een Gift Shop, die op dit moment voornamelijk ingericht is voor kerst. Wij gaan naar het restaurant. Binnen zit het goed vol, maar we hoeven niet lang te wachten voordat we aan tafel kunnen gaan. We krijgen alvast wat brood en boter en kunnen kiezen uit een ruime kaart. De porties zijn gigantisch en de prijzen zijn erg gunstig. Verder is het eten er prima in orde. Na het eten, moet er genoten worden van Yoder’s famous pie, een heerlijke taart, maar wel te machtig om op te kunnen. Mocht je in de buurt zijn van Sarasota, dan is Yoder’s een tripje waard. Na de buiken vol te hebben, kijken we nog snel in de gift shop. De Produce en Deli zijn al gesloten, die bezoeken we morgen nog even.

Daarna gaat morgen de trip noordwaarts. Eerst langs een BBQ wedstrijd en dan door richting Crystal River.








































































































































































































From Gators at Myakka to Siesta Beach to Amish dinner