dinsdag 26 november 2013

In search of Manatees and getting in the Christmas spirit

FL13-D10 012 Crystal River State Archaeological Site Watching ManateesVandaag verlaten we Crystal River om richting Ocala te trekken. Tussen Crystal River en Ocala zitten veel State Parks. We vereren het Crystal River Archaeological State Park met een bezoek en sturen dan onze stalen bolide richting de omgeving van de paarden, Ocala.

FL13-D10 005 Hotel Crystal RiverMaar voordat we op pad gaan, gaan we eerst ontbijten in het hotel en maken een wandeling rondom het hotel. Geen hele lange wandeling, want het is koud en winderig. De temperatuur heeft geen zin om vandaag boven de 16 graden uit te komen en zo lopen we dan ook in lange broek en lange mouwen (ik in ieder geval) in de rondte. Het hotel is groots en heeft een eigen golfbaan en ligt aan het water. Met een beetje geluk, zwemmen de zeekoeien (manatees) hier achter je hotelkamer langs. Helaas, vandaag hebben we dat geluk niet. Na het ontbijt checken we uit en gaan we op pad richting Ocala.
FL13-D10 014 Crystal River State Archaeological Site Watching ManateesOnderweg maken we een tussenstop bij het Crystal River Archaeological State Park. Ze heffen hier op een hele moderne wijze parkeergeld. Je loopt naar een soort van brievenbus, waar je uitleg krijgt vanaf een tape, hoe je dient te betalen en hoeveel. Doe $3 in een envelop (voor een auto) en stop de envelop in de brievenbus, maar haal vooraf het kaartje eraf en leg die zichtbaar achter de voorruit in de auto. Zo gezegd zo gedaan. Daarna lopen we even binnen langs de gevonden voorwerpen die dateren van 500 BC tot 600 AD. Volgens de vriendelijke mevrouw is de kans klein dat we hier manatees zullen zien, maar ze schijnen wel gespot te zijn. We lopen langs wat grafheuvels richting de rivier en kijken daar een tijd naar het water. Ja, we zien de manatees (op afstand, want ze zijn best schuw) en hebben ze hier en daar op een foto, al moet je wel goed kijken. Verder is het erg rustig in het park en hebben we een tijdje kunnen genieten van de rust en de natuur.
FL13-D10 021 Ocala Christmas Xandrine on horseDaarna gaat de reis door richting Ocala. Onderweg zien we gigantische velden omheind met hekwerken, veelal met dubbele hekwerken, voor paardenhouders. We zijn duidelijk in het paardengebied. In Ocala maken we een stop bij Starbucks. Als we onze koffie gedronken hebben, lopen we even door het historische gedeelte van Ocala, wat aangekleed is voor kerst. Met de koudegolf voelt het ook als kerst, al is er geen sneeuw te bekennen. Duizenden lichtjes versieren de stad en ze hebben een ijsbaan waar mensen aan het schaatsen zijn.

Verder doen we vandaag niet zo veel meer. We rijden naar ons hotel, het Holiday Inn Hotel & Suites Ocala Conference Center, checken in en gaan avondeten bij Ruby Tuesday. Morgen reizen we door naar “ons” huis voor de rest van onze vakantie.




















































































































 



In search of Manatees and getting in the Christmas spirit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten