vrijdag 29 november 2013

Classic Cars at Daytona

FL13-D14 002 PontiacVandaag een slow start met een heavy ending. We beginnen langzaam in huis. Daarna gaan we naar het verre Oosten, Daytona Beach, voor een Daytona Beach Turkey Run Classic Car Show. Duizenden auto’s bij mekaar. Daarna natuurlijk weer terug naar ons vakantiehuis en daarna? Op pad naar Black Friday.

FL13-D14 001 OrlandoMaar zoals gezegd, we beginnen langzaam vandaag in huis. We ontbijten zoals altijd aan de keukentafel met ons vaste ritueel. Daarna rommelen we nog wat en doen het vooral rustig aan. In de middag vertrekken we richting Daytona Beach om daar te gaan kijken bij een Classic Car Show op het terrein van Daytona Speedway. Het hele terrein wordt gebruikt voor showcars, verkoop van auto’s en onderdelen en entertainment. We zijn wel benieuwd en gaan dus een kijkje nemen.

We nemen de snelste route richting Daytona Beach, de Highway’s en dat gaat ons ongeveer 1,5 uur van Clermont naar de Speedway brengen. Onderweg is het niet al te druk. Dit zal te maken hebben met Thanksgiving, een van de belangrijkste feestdagen in Amerika. Hierbij zitten families bijeen om een gigantische kalkoen op te eten. Volgens sommigen is Thanksgiving belangrijker dan Kerstmis. Voor ons, Europeanen, heeft Thanksgiving niet dezelfde betekenis en wij kunnen dan ook met een gerust hart op pad gaan.


FL13-D14 005 License PlatesAls we onze bescheiden Chevrolet Traverse geparkeerd hebben bij Gate 40 bij de Speedway, lopen we richting de ingang en betalen onze entreegelden. We lopen een flink eind over het terrein en zien honderden, misschien wel duizenden auto’s. Waar je ook kijkt, je ziet auto’s auto-onderdelen, verzamelobjecten en een hoop fixer-uppers. We snuffelen een beetje en kijken wat rond. Daarna nemen we een hot dog en kijken bij de show cars die allemaal te koop zijn. Er rijden ook continu auto’s aan ons voorbij. Een prachtig gezicht om zoveel auto’s te zien.

Aan het eind van de middag lopen we nog een stukje langs een ander show gedeelte. Het meeste is hier al vertrokken, omdat het eind van de dag al in zicht is en de show voor vandaag al afgelopen is. We zien nog wel een Monster Truck en een vrachtwagen van Foose. Daarna speelt Xandrine nog een tijdje op het speelveld voor kinderen op Daytona.


FL13-D14 065 Emtpy Parking LotAls we daarna weer terug zijn bij de auto, lijkt het ons wel wat om even een kijkje te gaan nemen bij de Volusia Mall vlakbij de Speedway. Wat schets echter onze verbazing? De Mall is gesloten voor Thanksgiving. Bijna geen auto te bekennen op de parkeerplaats en alleen bij sommige restaurants zie je nog wat auto’s staan. Een raar gezicht. Een gigantische shopping mall met een gigantisch parkeerterrein, wat bijna geheel verlaten is.
FL13-D14 066 Mall at MilleniaWij maken ons dan ook maar op om weer terug te keren richting Clermont. We rijden de snelweg weer over en komen dan in de buurt van Orlando. Dan hier maar een poging wagen om bij de Mall at Millenia, de meest luxe mall, een kijkje te nemen en daar een hapje te gaan eten. Ook hier worden we verast door een bijna lege parkeerplaats en een gesloten mall. Sorry the mall is closed for Thanksgiving en zo zijn ook de restaurants die aan de mall liggen.
FL13-D14 071 Lady Gaga and KermitDan gaan we maar, net als vorig jaar, Thanksgiving dinner eten bij de Golden Corral. Vertrouwd eten, all you can eat, voor een redelijke prijs. Speciaal voor Thanksgiving hebben ze Turkey. Het is er druk, erg druk, maar we vinden toch een rustige tafel en eten van alles wat. Als we de buikjes gevuld hebben, gaan we verder naar Clermont. We brengen Xandrine naar bed, nadat we Lady Gaga op tv hebben zien zingen met Kermit the frog.
FL13-D14 072 Congestion for Black FridayWilly en ik gaan na middernacht nog “even” op pad om te proeven aan de Black Friday sfeer. We kiezen de Premium Outlet Mall. Deze ligt op niet al te grote afstand van ons huis. Het eerste gedeelte verloopt voorspoedig. Het is wel druk op de weg, maar nog niet overweldigend. Als we de snelweg afrijden en op de weg terecht komen die naar de Mall leidt, staan we in de file. Het duurt uiteindelijk bijna een half uur voordat we een parkeerplek gevonden hebben bij de mall. Er staan overal auto’s geparkeerd. We lopen een tijdje over de mall, zien overal mensen en tassen. Leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar wat zijn ze hier gestoord om midden in de nacht koopjes te gaan jagen.
FL13-D14 083 Empty Super TargetTegen drie uur in de ochtend hebben we genoeg gezien en gaan terug. We stoppen nog bij de Super Target. Hier staan genoeg auto’s op de parkeerplek, maar er is nog ruimte zat. Eenmaal binnen in de Target, lijkt het uitgestorven. We kunnen rustig rondlopen en onze boodschappen halen voor het ontbijt van morgen. Hierna rijden we terug naar huis. We slaan de Walmart over en duiken onze nestjes in.

Morgen zullen we wel een lazy dag beleven, gezien het tijdstip waarop we ons bed in duiken.



















































































































































































































































































 



Classic Cars at Daytona

2 opmerkingen: