woensdag 20 november 2013

Sunset on Mallory Square

FL13-D04 021 SunsetNa een heerlijke nacht in het Key Largo Resort, kijken we wat rond rond het resort. Xandrine en Willy duiken even het zwembad in en daarna duikt Xandrine nog even het open water in, voordat we verder gaan naar het zuidelijkste eiland, Key West.

FL13-D04 005 BreakfastDe weg naar Key West is een lange weg, de US1 South, die langs, of eigenlijk door, de verschillende Keys gaat. We ontbijten niet op Key Largo, maar we ontbijten onderweg bij Mangrove Mike’s Cafe op Islamorada. Een cafe, waar je niet zou stoppen, als je erlangs zou rijden. Er komen hier voornamelijk locals eten en het ontbijt is hier prima in orde. Na een heerlijk ontbijt rijden we door en stoppen onderweg voor een korte pauze bij Bahia Honda Beach.
FL13-D04 007 Bahya Honda BeachBij Bahia Honda Beach maken we een tussenstop. Het weer is hier weer prachtig en goed warm. We lopen een stukje langs het strand. We vinden wat schelpjes die we meenemen en komen uit bij de oude spoorweg naar Key West. Van daaruit lopen we weer richting de auto en vervolgen onze autorit over de US1 Southbound tichting Key West. Tegen het eind van de middag komen we in Key West aan bij ons hotel voor die nacht, het Hyatt Resort and Spa. Een mooi hotel, met mooi uitzicht en een zwembad vlak aan de zee.
FL13-D04 020 Street ArtistAls we onze spullen naar de kamers hebben gebracht en ons een beetje hebben opgefrist, gaan we wandelend richting Mallory Square, de plek om de zonsondergang te bekijken op Key West. Op Mallory Square spelen verschillende Street Artists (voor fooi). De een speelt een gitaar, de ander zegt waar. Weer een ander is een soort houdini die uit kettingen weet te ontsnappen en weer een ander doet verschillende kunsten op een ladder en een hele hoge eenwieler.
FL13-D04 024 SunsetAls het bijna tijd is voor zonsondergang lopen we naar de kust, waar Willy en Xandrine al zitten te kijken naar de zon en voorbij varende schepen. We kijken met honderden andere toeristen naar de ondergaande zon, die helaas verdwijnt achter een wolkendek. Geen supermooie zonsondergang, maar wel een hele mooie dag en een mooie zonsondergang. Als de zon achter de horizon is verdwenen, lopen we nog even wat rond over Mallory Square en gaan dan weer richting hotel terug, om onderweg te stoppen bij Two Friends Patio voor een prima avondeten. Eenmaal terug bij het hotel kijken we nog even bij de pool en gaan dan onze kamers in. Morgen de US1 weer op, richting Miami voor een basketbal wedstrijd.





























































































Sunset on Mallory Square

Geen opmerkingen:

Een reactie posten