vrijdag 15 november 2013

Welcome to the United States

FL2013D01We zijn er. The United States of America. Een lange rit achter de rug en we zijn allen moe.

De gehele dag bestond vandaag uit reizen. Eerst de rit naar Schiphol, dan het inchecken en afscheid nemen en dan het doen van Tax Free inkopen en op naar het vliegtuig.


Eenmaal in het vliegtuig blijkt dat men ineens van mening is, dat Xandrine niet in haar autostoel, notabene in de USA gekocht en al meerdere keren heen en weer gevlogen met Xandrine erin, niet meer geschikt is om als vlieg-auto-stoel te dienen. Dan maar de eerste vlucht zonder autostoel voor Xandrine.


Dat was flink wennen voor Xandrine en ze is dan ook de hele vlucht wakker gebleven.


Na een vlucht van Schiphol naar Sanford, die een uur korter duurde dan gepland, begint het lange wachten. Eerst het wachten om het autostoeltje terug te krijgen, dan het wachten in de rij bij de Customs and Border Patrol. Daarna mogen we snel door naar buiten en door naar de volgende wachtrij, die van Alamo.


FL2013D01Gelukkig bij Alamo weinig vragen en geen aandrang om een extra verzekering of grotere auto af te nemen. Wel hebben we de pech dat we mogen kiezen uit drie Midsize SUV’s. De eerste blijkt al door een ander paar ingenomen te zijn. De tweede auto heeft een lampje wat niet meer uit wil en de derde heeft juist het omgekeerde, namelijk geen enkel lampje wat aan wil.

Na een kort onderhoud met een Alamo medewerker blijkt dat we uit de rest van de rij ook mogen kiezen, maar voor een kleine tip heeft hij ook wel een andere auto voor ons. Voor $10 extra hebben we nu een Chevrolet Traverse in plaats van een Chevrolet Captiva. We stoppen de koffers en onszelf in de auto en gaan op pad van Sanford naar Lake Mary, waar ons eerste onderkomen is. Het Westin Hotel.


Een groot, luxe hotel, waar een bruiloft aan de gang lijkt te zijn. We brengen onze goederen naar de zesde verdieping en gaan nog wat op zoek naar avondeten. Xandrine heeft de rit naar het hotel niet meer wakker meegemaakt en is ook in het hotel niet meer wakker geworden.


De eerste lange dag zit erop. We hebben een avondmaal van Shula 347 in onze maagjes en gaan zo lekker rusten voordat we morgen de volgende lange rit, met de luxe auto, gaan maken.















































 



Welcome to the United States

Geen opmerkingen:

Een reactie posten