zaterdag 23 november 2013

From the Amish to BBQ

FL13-D09 020 Pig JamVandaag gaan we naar een BBQ wedstrijd in Plant City. Voordat we daar komen, zullen we eerst een stukje moeten rijden, maar voordat we dat gaan doen, gaan we nog even langs Yoder’s. Xandrine heeft gisteren een “treasure hunt” meegekregen en moet bij elke winkel een stikker ophalen. Als ze ze allemaal heeft, mag ze wat uit de schatkist kiezen.

FL13-D09 001 YoderOok vandaag hebben we het geluk, dat er bij de hotelovernachting ontbijt inbegrepen zit, dus hoeven we niet te zoeken. Aan de andere kant ook wel een beetje jammer, want  het eten van Yoder’s was erg goed, dus dat had er als ontbijt ook wel in gekund. Na het prima ontbijt van het hotel, zijn we alsnog naar Yoder’s gereden. Xandrine heeft haar stikkers compleet en mag een kleine gift uit de schatkist uitzoeken. Ze kiest voor een balletje. We kopen nog wat kleine dingen in de Deli Shop en in de Gift Shop. Buiten de gift shop zit een kleine mevrouw, die in de Amish community woont en foto’s maakt van Amish. We kiezen er een paar uit en kopen die. Ook signeert ze voor Willy nog een apart kaartje.
FL13-D09 007 BikersDaarna zien we nog een berg bikers wegrijden, die bij Yoder’s gegeten hebben. Als die vertrokken zijn, gaan ook wij op pad. We rijden via de snelweg naar het noorden en komen uit bij Plant City. Hier is vandaag een barbeque wedstrijd. Er doen in totaal 83 BBQ Teams mee, die allen proberen een deel van de prijzen in de wacht te slepen. We lopen over het terrein waar de teams opgesteld staan en kijken onze ogen uit, naar de grote auto’s en BBQ’s.
FL13-D09 026 we and Johnny TriggWe eten wat bij de plek van de Swamp Boys uit Winter Haven in Florida en maken een praatje met Johnny Trigg van Smoking Triggers. Verder zien we nog de pit staan van Pellet Envy, maar de pitmaster zelf is nergens te bekennen. Wel hebben we genoeg andere deelnemers gezien. Naast alle deelnemende teams is er ook nog een podium, waar opgetreden wordt en is er een deel voor kinderen ingericht, waar ze kunnen spelen op opblaas kussens, of ballonnen kunnen kopen en geschminkt kunnen worden.
FL13-D09 038 Dinner Time with a BudAls we een tijd rongelopen hebben, in de prachtige warme zon, verlaten we het terrein en gaan we door naar Crystal River. Dit ligt op zo’n twee uur rijden van Plant City. Aan het begin van de avond komen we in Crystal River bij ons hotel aan. Het is inmiddels donker, dus we kunnen nu niet van de omgeving genieten. We pakken de spullen uit en gaan in het restaurant van het hotel eten. Morgen proberen we een glimp op te vangen van zeekoeien, die hier in de omgeving overwinteren, voordat we doorrijden naar Ocala.

































































































































From the Amish to BBQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten