zaterdag 23 november 2013

From Miami via Wellington to Historic Clewiston

FL13-D07 025 Palm Beach International Equstrian CenterVandaag verlaten we Miami weer. Eerst gaan we ontbijten op Miami Beach, dan rijden we een stuk naar het noorden om naar de omgeving te kijken waar veel paarden komen, Wellington en van daaruit rijden we alvast een stuk naar het westen om te overnachten in Clewiston.

FL13-D07 005 News CafeMaar voordat we op reis gaan, checken we uit bij het Marriott Hotel aan Bisayne Bay. Het is een mooi hotel, zakelijk, met een mooi uitzicht op de haven en gedeeltelijk op de stad. Het was ook niet ver van de American Airlines Arena, wat voor de wedstrijd goed van pas kwam. Verder was het openbaar vervoer op loop afstand, wat weer gunstig was voor ons bezoek aan Little Havana. Na het uitchecken rijden we over de brug via een aantal eilanden naar Miami Beach. Ze zijn flink de weg aan het verbouwen op Miami Beach. Na een klein rondje rijden hebben we een plekje gevonden en lopen zo naar News Café, vlakbij South Beach. We gaan zitten, kijken om ons heen en bestellen ontbijt. Na ons flinke ontbijt lopen we naar de overkant, zo naar het strand.
FL13-D07 010 Xandrine South BeachXandrine geniet van het strand, de zee en het zand. Ze vindt hier en daar nog wat schelpen en andere dingen. We laten het meeste liggen, vooral de kwallen, en nemen alleen wat schelpjes mee. Na een tijdje op het strand gespeeld te hebben, is het tijd om verder te rijden. We lopen naar de auto en zijn precies op tijd voor het aflopen van ons parkeerkaartje. We rijden naar het noorden en de zon en regen wisselen elkaar onderweg een aantal keren.
FL13-D07 026 Palm Beach International Equstrian CenterNa een flinke rit komen we aan in Wellington, waar we bij Starbucks een kop koffie nemen. We zoeken gelijk een geschikte route naar het Palm Beach International Equestrian Center op. Hier komen in de wintermaanden vele ruiters met paarden heen om te overwinteren. Verder worden er hier vele shows, wedstrijden en clinics gehouden. Als wij er aankomen zijn er geen wedstrijden of shows meer, maar zijn er nog wel een paar paarden en we mogen het terrein per auto verkennen. Maar goed ook, want het terrein is groot, erg groot en waarschijnlijk hebben we nu meer van het terrein kunnen zien, dan wanneer het vol geweest was met paarden en shows.
FL13-D07 033 Clewiston InnAls we het volledige terrein rondgetourd hebben, verlaten we het terrein weer en gaan we verder op pad, richting het westen, waar we zullen overnachten in Clewiston. We overnachten in de Clewiston Inn, een historisch hotel, wat een geweldige jaren 30 inrichting en uitstraling heeft. De rit van Wellington naar Clewiston gaat grotendeels door een gebied waar rietsuiker verbouwd wordt. Kilometers lange velden met suikerriet. Na de rit komen we aan bij het mooie hotel. We checken in en gaan in de buurt eten bij Sunrise, een mexicaans restaurant. Niet slecht, maar ook niet geweldig. Goed eten, voor een goede prijs. Daarna gaan de lampjes uit. Morgen rijden we verder naar het westen, waar we overnachten in Sarasota.







































































































































From Miami via Wellington to Historic Clewiston

Geen opmerkingen:

Een reactie posten