donderdag 21 november 2013

From Key West to the Heat

FL13-D05 021 Southernmost PointVandaag weer een lange rit voor de boeg. Maar voordat we die rit gaan ondernemen, gaan we nog wat sightseeing doen op Key West. Allereerst ontbijten uiteraard, daarna de spullen inpakken, de auto volladen en dan op pad richting Miami.

FL13-D05 006 Cuban Coffee QueenVoor het ontbijt hebben we een kleine wandeling voor de boeg op Key West. We lopen een paar blokjes om en komen dan uit bij de Cuban Coffee Queen. Een klein lokaal tentje met weinig zitplaats, maar wel een drukte de hele tijd door. Zo te zien is het een bekend plekje tussen zowel toeristen als lokale bevolking. We kiezen uit wat Cubaanse koffies en wat broodjes en eten die ter plekke op een bankje op. Cubaanse koffie is beter te drinken dan Amerikaanse koffie, maar je moet wel van zoet houden. De koffie wordt al met suiker gezet, dus als je er (per ongeluk) extra suiker in doet is hij wel heel erg zoet.
FL13-D05 011 KermittNa de lekkere koffie en de broodjes lopen we weer via een andere route terug richting hotel. We lopen wat langs de kust en komen langs een van de vele Key Lime Pie shops. We stoppen bij Kermit’s Key Lime Pie en we kopen daar wat verschillende dingen gemaakt met Key Lime limoenen. Er gaan wat snoepjes en sap mee en natuurlijk nemen we ook een stukje pie mee. Deze moet wel snel opgegeten worden, anders “smelt” hij. Hij is lekker, maar niet overweldigend. Misschien zijn wij niet voor Key Lime Pie weggelegd.
FL13-D05 020 Southernmost PointDaarna wandelen we verder langs het water en komen daar wat vissen in het water tegen. Sommigen zijn een stuk groter dan Xandrine! Een paar minuutjes later zijn we weer bij het hotel aanbeland. We kijken nog even rond en pakken dan de spullen in de auto en gaan via Duval Street, de hoofdstraat van Key West naar het meest zuidelijke puntje, Southernmost Point. Vanaf dit punt moet je bij mooi weer aan de overkant Cuba kunnen zien liggen. Volgens mij moet je dan wel een verrekijker meenemen en goede ogen hebben, want 90 mijl is nog best een flink eind ver kijken. Het is leuk om meegemaakt te hebben. De rij is redelijk en loopt vrij snel door. Verder is er weinig te beleven rond dit punt, dus stappen we de auto weer in en rijden een stukje verder.
FL13-D05 027 IguanasEigenlijk was ik op zoek naar Mile Marker 0, maar die hebben we zo snel niet kunnen ontdekken. Wel zijn we onderweg een mooie muurtekening tegengekomen en zijn we gestopt bij het Key West Cemetary, waar we wat rondgelopen hebben, Heel veel leguanen gezien hebben en waar het wel een beetje chaotisch aandoet. De graven liggen niet zoals in Nederland naast mekaar in nette rijtjes, maar hier zijn een soort van kavels met daarop bovengrondse graven. Hier en daar netjes, hier en daar verpauperd. En er lopen leguanen rond, legio leguanen.
FL13-D05 035 Seven Mile BridgeNa dit interessante uitstapje is het tijd om Key West te verlaten en via de andere Keys onze rit voor te zetten naar het vaste land en de grote stad Miami. Onderweg komen we weer langs de vele Keys, Bahia Honda Beah en de Seven Mile Bridge. Kort na de Seven Mile Bridge stoppen we even om de benen te strekken en wat te drinken bij Sunset Grille. Een mooie bar, waar je kunt zwemmen in de pool en waar je een prachtig uitzicht hebt op de Seven Mile Bridge. We nemen de drankjes mee en gaan verder richting het vaste land.
FL13-D05 045 View from HotelAls we in Miami aankomen is het niet droog meer. Het komt met bakken, nee met emmers…. nee nog erger, met regentonnen tegelijk uit de hemel. De buien duren niet zo heel lang, maar wat eruit komt vallen is bijna niet te beschrijven. Het is werkelijk een vloedgolf van water. Heel langzaam vervolgen we met onze medestrijders op de weg onze route en komen uiteindelijk bij ons hotel voor de komende nachten aan. We blijven hier een nachtje langer en gaan daarna door richting de andere kant van Florida. Xandrine mag nog even helpen de kaartjes voor de kamer klaar te maken en dan gaan we met onze spullen naar onze kamers, met een prachtig uitzicht.
FL13-D05 053 Heat WinAls we onze spullen in de kamers hebben en we ons iets opgefrist hebben, gaan we eten bij een pub in het hotel naast ons hotel. Daarna gaan Xandrine en Willy terug naar het hotel. Ze willen eigenlijk zwemmen, maar omdat er onweer in de lucht hangt, mag men de pool niet in. Henk en ik gaan ondertussen naar de American Airlines Arena voor een basketbal wedstrijd tussen de Atlanta Hawks en de Miami Heat. De sfeer in de Amway Center was leuker. Er was bij Orlando de afgelopen keren meer entertainment dan bij de Heat, maar de wedstrijd was goed en we hadden mooie plekken, vanwaar we de wedstrijd goed konden volgen. Uiteindelijk wint Miami de wedstrijd en wij lopen terug naar het hotel. Xandrine is dan al in dromenland en het duurt niet lang of de rest volgt.





























































































































































































 


 



From Key West to the Heat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten