zaterdag 23 november 2013

From Gators at Myakka to Siesta Beach to Amish dinner

FL13-D08 013 Gator Myakka RiverVandaag gaan we verder naar het westen, naar Sarasota, waar de Amish overwinteren. We rijden vanuit Clewiston via het Myakka State Park naar Sarasota, waar we nog even een zonsondergang meepakken op een van de mooiste stranden van Amerika en waar we heerlijk eten in een Amish restaurant.

FL13-D08 004 Clewiston InnMaar voor we op pad gaan, moeten de buikjes gevuld worden. Gelukkig zit bij de hotelovernachting een ontbijt inbegrepen en hoeven we niet op zoek naar ons eerste maal van de dag. Als we gegeten hebben en de spullen weer in de auto gepakt hebben, gaan we op weg. We rijden vanuit Clewiston over een lange route, waar we weinig andere weggebruikers tegenkomen, richting het westen. We komen langs het Myakka State Park en dat lijkt ons wel een leuk uitstapje voor vandaag. Even de benen strekken en tegelijk wat natuur verkennen. Vanuit de auto voor een groot deel. Het is een van de grotere parken van Florida.
FL13-D08 016 Gators Myakka RiverAls we een klein eindje het park op geregen zijn, komen we bij een rivier terecht, waar we uitstappen om te kijken naar de vogels en gators. Voordat we het in de gaten hebben, ligt er een 12 foot gator (4 meter dus), vlak onder onze neuzen in het water. De gator ligt rustig in het water en stoort zich niet aan de mensen op de brug. Verderop liggen er nog een paar, sommigen in het water, sommigen op het land. Verder zien we hier verschillende vogels en vissen. Er zijn twee vissers die met een net flink wat vis uit het water halen. Catfish, snappers en nog andere soorten. De catfish is sneaky, heeft scherpe stekels, die met gemak door je schoenzool heen boren. De kleine visjes gaan weer terug de rivier in, de grotere zijn voor op de barbeque.
FL13-D08 024 DeerNa een tijdje rijden we verder door het park, waar we nog meer vogels zien, maar vooral veel bomen en spaans mos. Op een wat open vlakte komen we we nog wat herten tegen, met vogels van ongeveer dezelfde grootte ernaast. Na een tussenstop bij een gift shop, waar we naar het meer kijken en een ijsje eten, rijden we verder het park door. Hierna houden we het voor gezien en keren terug naar de ingang van het park, om onze weg te vervolgen naar Sarasota.
FL13-D08 037 Sunset at Siesta BeachAls we in Sarasota ingechecked hebben bij het Best Western hotel, is er nog net een beetje tijd over om naar het strand te gaan en te genieten van de zonsondergang. Vlakbij Sarasota ligt Siesta Beach, een van de mooiste stranden van Amerika. We rijden er in een klein kwartiertje naartoe en parkeren, gratis, bij het strand en lopen over het witte zand richting water. Xandrine en Willy gaan op zoek naar schelpen en zanddollars. Veel grote schelpen zijn hier niet te vinden, maar Xandrine geniet van het zoeken en in het water spelen. Als de zon onder is gegaan, hebben we niet al te veel tijd om terug te gaan naar de auto, want als de zon achter de horizon is verdwenen wordt het snel pikdonker.
FL13-D08 055 YoderEenmaal terug bij de auto, snel wat droge kleren aan en we gaan door naar Yoder’s Restaurant, een Amish restaurant, aan de rand van Pinecraft.Pinecraft is een gedeelte waar veel Amish wonen. Ook komen in Sarasota Mennonieten voor. Naast een restaurant zijn er van Yoder’s ook een Produce Shop, een Deli Shop en een Gift Shop, die op dit moment voornamelijk ingericht is voor kerst. Wij gaan naar het restaurant. Binnen zit het goed vol, maar we hoeven niet lang te wachten voordat we aan tafel kunnen gaan. We krijgen alvast wat brood en boter en kunnen kiezen uit een ruime kaart. De porties zijn gigantisch en de prijzen zijn erg gunstig. Verder is het eten er prima in orde. Na het eten, moet er genoten worden van Yoder’s famous pie, een heerlijke taart, maar wel te machtig om op te kunnen. Mocht je in de buurt zijn van Sarasota, dan is Yoder’s een tripje waard. Na de buiken vol te hebben, kijken we nog snel in de gift shop. De Produce en Deli zijn al gesloten, die bezoeken we morgen nog even.

Daarna gaat morgen de trip noordwaarts. Eerst langs een BBQ wedstrijd en dan door richting Crystal River.








































































































































































































From Gators at Myakka to Siesta Beach to Amish dinner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten