donderdag 21 november 2013

On a truck, to Little Havana and dinner at the Bayside

FL13-D06 001 MiamiVandaag weer een mooie warme dag in Miami. We gaan eerst ontbijten bij een local en dan naar Little Havana met het openbaar vervoer. Als we nog tijd over hebben, gaan we via Bayside terug naar het hotel.

FL13-D06 007 Xandrine on the front of Fire TruckWe gaan allereerst ontbijten bij S&S Diner op een kleine 10 minuten loopafstand van het hotel. Het is een klein zaakje, waar voornamelijk de lokale bevolking komt eten. Het bestaat al sinds 1938 en het is er gemoedelijk. Het eten en de koffie zijn er goed en het personeel is vriendelijk. Na ons ontbijt lopen we terug naar het hotel, waar Xandrine zwaait naar een voorbij rijdende brandweerauto. Als we even later de hoek om lopen, komt er weer een brandweerauto langs en Xandrine zwaait nog een keer. Deze keer stopt de brandweerauto en Xandrine mag even kennismaken, in de wagen plaatsnemen en voorop de wagen staan. We bedanken de brandweer vriendelijk en gaan verder naar het hotel.
FL13-D06 013 Miami People MoverBij het hotel laat Xandrine de pool area zien en speelt ze wat met het schaakspel. Ik kijk wat rond en geniet van het uitzicht op de bay. Daarna gaan we naar onze kamers om ons klaar te maken voor een tripje in Miami. We hebben geen vaste plannen, maar willen graag even een kijkje nemen in Little Havana, de Cubaanse wijk. We vragen bij de receptie naar de beste weg en we besluiten om de auto te laten staan en de Miami Metro Mover en de bus te nemen.
FL13-D06 017 Little Havana La Esquina De La FamaOnderweg moeten we van Metromover overstappen op de bus. De Metromover is gratis, maar voor de bus moet betaald worden. Voor een enkeltje betaal je $2.25 en voor een dagkaart betaal je $5.65. Wij nemen 3 dagkaartjes. Xandrine schommelt rond de 42″, dus hoeft nog geen kaartje te kopen. Als we in de buurt van Little Havana komen stappen we uit de bus en lopen van 7th Street naar 8th Street, ook wel Calle Ocho genoemd. We lopen een eind over deze bekende straat in Little Havana. We eten en drinken wat bij La Esquina de La Fama. Hier spreekt men bijna geen Engels, net als in de overige winkels, restaurants en op straat. Na de goede Cubaanse lunch met Cubaanse koffie, lopen we verder over Calle Ocho. We zien de Walk of Fame op de grond. We zien de Domino Club, waar men domino speelt of aan het schaken is. Iets verder stoppen we even bij een Cigar Factory. Hier hebben ze honderden soorten sigaren, maar zelf maken ze hier geen sigaren meer. Naast de Cigar Factory zit Azucar Ice Creeam waar we een ijsje eten.
FL13-D06 039 BaySide RestaurantsDaarna is het al wat laat in de middag geworden en lopen we nog een klein stukje verder en daarna weer terug richting bushalte. Onderweg stoppen we nog bij de McDonalds voor een sanitaire stop en word ik nog in het Spaans aangesproken. Ik vertel netjes dat ik geen interesse heb, en Nada wil. Daarna lopen we verder naar de bushalte, waar we een tijdje moeten wachten voordat bus 208 komt. Deze bus brengt ons weer naar het overstap station, waar we overstappen op de Miami Metromover. Wij nemen de Metromover tot College, waar we een klein stukje moeten lopen naar Bayside, een shopping area met vele winkels en restaurants. Hier eten we wat bij Mambo aan het water en daarna gaan we met de Metromover weer terug richting Omni, en van daaruit lopend naar het hotel.

Morgen gaan we weer verder op pad en zullen we via Miami Beach doorrijden langs West Palm Beach, Palm Beach en Wellington om te overnachten in Clewiston.















































































































































 



On a truck, to Little Havana and dinner at the Bayside

Geen opmerkingen:

Een reactie posten